КАК ДА СИ ОПЛЕТЕМ ЛЕНТА ЗА ГЛАВА (ВИДЕО)

През целия изминал сезон досега бях в “търсене” на перфектната лента за глава. И като казвам търсене, нямам предвид гледане по магазините. Имам предвид събиране на вдъхновение, тестване на различни дебелини прежди и игли, обмисляне на различни възможни форми…
За сега изглежда съм на вълна ленти със събран елемент отпред. Догодина ми се иска да изпробвам права лента, която да седи почти като полушапка.

Лентата, за която ще ви покажа изработка е изплетена с плетка тип “ластик”, с която ако не сте запознати може да видите повече в предишния ми пост за плетене: Основи на плетенето

Надявам се, че видеото е заснето достатъчно ясно, но ако има нещо, което искате да попитате – питайте смело в коментарите или на: pishetemi@petrina.eu :) Готова съм да отговарям на всякакви въпроси!

Ето малко съвета ако решите да си направите лента за вас:

1. Ако видите различни модели ленти в магазините – пробвайте ги! Вижте формата, цвета и други елементи, които ви харесват или не ви харесват.

2. Имайте предвид, че лентата ще стои до/на лицето ви и по-едрите плетки по мое мнение, не седят много добре

Ето първият ми опит за този модел лента с дебела прежда и игли номер 10:

3. За преждата: На първо място изберете прежда, която не боцка! Повярвайте ми, не искате да имате боцкаща прежда на лицето си! От там избирайте преждата според цвят, дебелина, косматост… всеки един елемент ще промени “дизайна” и усещането за лентата. Моята е плетена с прежда “Мохер”, която мааалко боцка, но не прекалено.

4. Иглите: по-дебели игли – по-мека и рехава плетка; по-тънки игли – по-стегната и прибрана плетка. Въпрос на вкус е! За лентата препоръчвам да не правите плетката много рехава. Винаги може да се консултирате с етикета на преждата (ако имате такъв) и да изберете дебелина. Аз съм използвала игли 3,5 см, за двоен конец прежда.

5. Ако предпочитате лента без завъртане отпред, просто продължете плетенето по цялата дължина. Също така бихте могли да си оплетете малка допълнителна лентичка, която да обвие напречно основната лента и да се получи като панделка.

А ето и видеото:

Оплитане на лента за глава

Искам да ви кажа нещо много важно! Аз съм един плетач на много начинаещо ниво, който обича да експериментира. :) Споделям ви моята изработка на лента за глава. Възможно е да съм объркала някое друго терминче, но пък се опитах да направя плетенето и идеята възможно най-проста и приятна.

Не забравяйте да творите и да летите всеки ден!

 

 

П.С. Надявам се съвсем скоро да стана по-добра в правенето на видео и да мога да ви предоставя по-добро качество!

Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *