КАК ДА СИ УШИЕМ РАНИЦА | материали и съвети (ВИДЕО)

Септември се преполови, но преди да споделя любимите си аутфити от Август исках да разкажа малко повече за раничката, за която наскоро добавих видео в Youtube.

Тук ще намерите допълнителна информация относно материалите и изръботката, както и съвети за подобрения. Надявам се да ви е полезно! Ако имате нужда от помощ не се колебайте да ми пишете. :)


Необходими материали:

 1. Плат – около 1,5 м. Х 1 м. е достатъчен – Изрязват се парченца плат както е показано на изображението по-долу.
 2. Лента за дръжките – 2 Х 75 см дължина и 4 см. широчина
 3. Въже за завръзване – 127 см. – използвала съм въже, което дойде с един панталон, но мисля, че такова памучно въже може да се намери в големите строителни хипермаркети, както и в железарии или кинкалерии.
 4. Конци – С по-голяма здравина, за да издържат на допълнителната тежест, когато чантата е пълна.

* Показаните стойности са без прибавки за шевСъвети:

 1. Алтернативен вариант за дупките, през които минава връзката е да маркирате позициите където искате да са дупките и да занесете раницата в някоя работилница, където поправят обувки, чанти, колани. Там могат да ви поставят метални капси с дупка, които са идеален вариант за такъв тип раничка.
 2. Вестник при шиене на илик (дупка за копче или в случая дупката, през която минава връзката) се поставя с цел по-равномерното разпределение на бодовете. Ако няма вестник отдолу има шанс бодовете да станат твърде струпани или твърде разредени. Вестника помага на шевната машина да предвижва равномерно изделието. Този трик е подходящ за места с повече бодове, като илици, бродерии и др.
 3. За допълнителна здравина е добре раницата да се направи с двойно дъно. Изрязват се две кръгли парчета и се поставят с опаковите си страни едно към друго.
 4. Отново за допълнителна здравина при ушиването на страничния шев и при прикрепянето на дъното към основата на раницата, е най-добре се подгънат прибавките за шев на една страна и да се направи един допълнителен шев на около 5 мм. отстояние от съединяващата линия, както се вижда на видеото.
 5. Допълнителни джобове – В ползването на раницата, установих само един недостатък и той е външен джоб в който да можеш да си прибереш разни дребни неща, да си оставиш телефона временно за да си освободиш ръцете или да сложиш карта за транспорт. Ако прецените добавете някъде функционален джоб.

 

 Не забравяйте да творите и летите!

Share:

2 Comments

 1. 22/09/2018 / 19:59

  Благодаря много, много ми харесва блога ви, аз не шия, но ще пратя линк на дъщеря ми, която ще почерпи от идеите ви! Поздравления за хубавия блог, ще ви следвам без да шия. :)

  • petrina
   Автор
   22/09/2018 / 20:28

   Йорданка, много благодаря! Щастлива съм, че блога ви е харесал! :) Надявам се и двете с дъщеря ви, да намерите приятни и интересни неща тук и занапред!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *