МИДИ ПОЛА | Как да я съчетаем?

 


От незапомнени времена …..

От както модата като такава каквато я познаваме днес съществува ….

Накратко казано миди полата винаги е била нещо като черната овца в семейството. Така поне съм чела… Има някои от “семейството” които много я обичат и често си поддържат връзка с нея. Има такива, които не искат и да я погледнат. И не на последно място, са тези които ѝ обръщат внимание само, когато тя понабере популярност.

Миди полата обаче е интересна с това, че от време навреме прави своето появяване в модната реалност и после набързо изчезва. Също като първия сняг, хората я възприемат с радост в началото, а после вече нямат търпение да изчезне. Причината?

Ами много особена дреха за носене! Като се погледнеш в огледалото не си виждаш краката… Същевременно за разлика от дългата пола с тази имаш някакво непонятно празно разстояние между линията на полата и пода… Силуета ти придобива съвсем нови пропорции. Абе интересно е 😀

 

Но! Колко много чар има в миди полата!? Колко особен стил можеш да изкараш с нея. Само ако си смел да експериментираш имаш сякаш съвсем нов инструмент за работа, който ти е малко чужд и малко познат.

 

От много време хвърлях око на миди дължината и тайничко си намигвахме, докато наскоро най-после не се осмелих да взема да си сътворя една – точно такава, каквато си искам.

 

За това как и от какво съм я сътворила ще разкажа допълнително (Очаквайте видео за създаването!) А днес искам да споделя няколко съвета за съчетаването на миди пола:

Съчетани светове

Концепцията за сникърси и пола не е нова. Но в случая ми се вижда много подходяща. Тази пола сама по себе си е малко ретро, женствена а в определени ситуации може да мине и за… да не казвам груба дума – дреха, която по-възрастните жени харесват. Сникърсите и/или малко по-спортен топ идеално балансират положението. Мисля, че би седяла добре и с балерини, боти/ботуши с връзки, флатформ обувки или сандали или пък такива на висок задължително дебел ток. Така или иначе съчетание в стиловете, винаги е добър балансьор.

Експеримент!

Първият ми инстинкт беше да съчетая полата с коженото си яке, защото ми се струваше, че трябва да се облече с нещо късо. Като изпробвах и шлифера обаче, моментално видях, че тязи комбинация ми е много по-на сърце. Накратко – слушай инстинктите си, но по-добре втори, трети или четвърти инстинкт. Първия може да е такъв за самосъхранение и да се опитва да ни предпази от “смели” модни съчетания. Той ни мисли доброто, но ние все пак можем да го игнорираме от време на време за да му вдъхнем малко кураж и приключенски дух :)

 

Контрасти или Крайности

В модата няма правила, но нещо което ми се струва удачно ако искаш да направиш интересна и запомняща се визия е или да избираш контрастни по силует и форма неща, или пък да са все в едната крайност. Например контрастни комбинации са – тесни панталони + широк огромен пуловер; къси панталони/пола + дълго палто/елек; много изчистен панталон/пола + много богат на елементи топ с ресни, паети, окраси и т.н. Докато крайни биха били – широки панталони + широк топ; дълга пола + дълъг топ; огромни обувки на платформа + огромна чанта. Примери много… В моята визия съм използвала контраст между тениската и полата и бих казала крайност между полата и шлифера.

 

 

Накратко мили хора – забавлявайте се, нищо друго няма значение. За тези от вас, на които им е интересно как се шие тази пола – очаквайте пост с видео! А на всички ви, благодаря, че сте стигнали до края на поста, надявам се да сте прочели нещо интересно!

 

Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *