ПОВЪРХНОСТНА ЛИ Е МОДАТА | Как да изберем стила си?

Всички сме чували изрази като:

„Аз не се интересувам от мода, не гледам хората по дрехите“

„Не съди за книгата по корицата“

„Модата не ти ли се вижда повърхностна?”

Въпроса за повърхността в модата е въпрос, който са ми задавали мои приятели, и който много често е вълнувал ума ми. Мислила съм си, че е безумно да седим и да си мислим за формите и цветовете на парцалите, които прикриват телата ни, защото външния им вид не пречи, на това да си вършат работата!? Нали?

Да, основната функция на дрехите е да ни топлят, защитават и покриват. Но винаги, когато нещо изпълни основната си функция, ние хората започваме да търсим повече в него. Само ако проследим как древните народи са създавали и разкрасявали дрехите си и себе си, ще видим творчеството в това, което е предназначено за проста функция.

Живеем в такова време, че имаме всичко на няколко клика разстояние. Имаме достъп до всички съществуващи стилове а и имаме повече свобода да се изразяваме отколкото когато и да било през историята на човечеството.

И сега идва въпросът – как избираме? И точно това как избираме е границата между повърхностното и великото в модата. Дали избираме заради себе си или избираме заради другите.

Ако избираш дрехите си, така че да се направиш на “някой”, да заприличаш на Джиджи Хадид примерно, защото е готино. Ако избираш защото всичките ти приятелки имат същото или защото модните блогъри го носят и значи е модерно… Ако избираш според това, което си мислиш, че се харесва и възприема около теб. В тези случаи модата може да бъде наистина повърхностна. Тя е маската, която „обличаме“ пред себе си и обществото.

Не ме разбирайте погрешно няма лошо да се вдъхновиш от Джиджи Хадид и да следиш блоговете, работата е там да не забравяш себе си! Единствено когато избора минава през нашия си филтър, през същността ни, през самия център на характера ни, модата се превръща в истинска, реална, хард кор магия!

Начина, по който подвиваш панталона си, начина, по който загащваш ризата в панталона, цветовете, аксесоарите, грима… ти си във всичко! Когато забравим страховете си от човешкото мнение и започнем да правим изборите си според нашите виждания и мироглед, тогава истински усещаме защо модата е наистина велика! Да, всички тези дрехи, аксесоари и неща които притежаваме не са нищо повече от инструменти, с които рисуваме себе си. А за създаването на шедьовър – решенията трябва да идват от сърцето!

Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *