ЦЕЛИ 2018 | 3 научени урока | Бягането и  5kmrun

Още една година неусетно се търкули покрай нас. (Всяка година си го казваме)

Всяка година си говорим и за целите, които ще си поставим за идната година. В началото на 2018 година си поставих няколко цели. Но днес ще ви разкажа за 1 от тях и за уроците, които научих от нея!

А тя беше да достигна 50 участия в бяганията на 5kmrun

За да разберете какво имам предвид, първо ще ви обясня какво представлява 5kmrun*.

*повече информация в края на поста

Това е организирано, но свободно и безплатно бягане, което се провежда едновременно в 4 града и 5 парка в България! (Което аз лично намирам за много впечатляващо и вдъхновяващо). Бяганията се провеждат ВСЯКА събота (без изключение) от 9 часа лятото и от 10 часа зимата.

Та… какво ще рече 50 бягания? Накратко за всяко бягане, в което участваш имаш статистика, както и отчитане на бяганията. Всяка събота, в която тичаш трупаш по 1 бягане. Хората с над 50 бягания влизат в клуба на почетния легионер на 5kmrun и получават специална тениска за постигнати 50, 100 или 250(!) бягания. 

Бай Любен, 81 г. – прави 250 бягания!

С 16 налични от миналата година за да стигна до заветното 50 трябваше да направя 34 бягания за 2018 г. (от 52 възможни съботи).

Това беше една от най-интересните цели, които съм си поставяла! Семпла но изискваща отдаденост. 

Spoiler Alert! Постигнах я!!! На 22.12.2018 беше 50-тото ми бягане. 

Ето 3 научени урока, които извлякох за себе си, докато тичах към целта :)

1. Малките моменти са най-определящи.

Има дни, в които не си в кондиция, такива, в които навън е студено и неприветливо или пък такива, в които имаш задачи и задължения. И все пак точно тези дни са определящите, за това дали ще успееш с дадена цел. Дали все пак ще решиш да преодолееш първия си инстинкт и ще направиш, това което си замислил? Дали ще намериш начин да премислиш графика, така че да вмъкнеш нещо, което ти е важно? 

Написаното важи за всяко едно нещо, което искаме да направим. Независимо дали е да спортуваме, да учим, да направим нещо за дома, за себе си, за близките си. Точно в тези моменти, в които никак не го чувстваш е най-ключово все пак да решиш и да го направиш!

2. Едни дни ще си във форма, други не – важното е да си на старта

Има бягания, в които ми се струва че бягам лежерно и бавно а всъшност съм истински бърза и подобряваща рекордите си. Има и такива, в които се задъхвам, чувствам се като пластелин и съм по-бавна отколкото ми се иска. Всичко това няма значение защото в голямата картинка не винаги ще сме в ТОП форма, не винаги ще дадем и направим максималното. Но това, което е от истинско значение, е че сме били там – дали сме най-доброто което имаме в ТОЗИ ден!

Не всяко ядене, което готвим ще бъде шедьовър. Не всеки ден ще успяваме да изпълним всяка задача, която сме си поставили. Не всеки ден ще сме в най-добри отношения с близките си. Важното е да знаем, че сме направили най-доброто, което можем в този ден и това е достатъчно!

3. Не е важно да си по-добър от другите, важно е да си по-добър от себе си

Банално е нали? Всички най-фундаментални истини са малко банални… защото не спираме да ги повтаряме. Ако на всяко бягане реша да се сравнавям с другите сигурно ще се депресирам много… Има хора, които вече са се преоблекли и си тръгват когато финиширам. Единствения човек, с който се състезавам съм АЗ. Интересно ми е дали съм успяла да изпревяра себе си от миналата седмица например. И както описах по-горе, това не е най-важното. И все пак ако искаш да се стремиш да се подобряваш и да изпреварваш някого, то изпреварвай себе си!

Във всяко едно нещо, което правим, ще има хора които ще са по-добри от нас и такива, които няма да са толкова добри. И двете групи, както и самите ние заслужаваме уважение, за това че опитваме! Както казва моя любима влогърка – Kalyn Nicholson – „Не можеш да сравнавяш твоят ден 1 с ден 100 на някой друг“.

И най-важното! Наслаждавай се на момента!

Готова съм за нови цели и нови уроци през 2019! А наученото през тази година, взимам със себе си, за постигането на нови цели и нови преживявания.

Колкото до  5kmrun. Продължавам да си ходя все така и да се боря за следващата цел – 100 бягания! Който иска да се видим на по тичане и чай – шанса да ме намерите в събота сутрин в Южен парк е голяма!

Снимки: Прекрасните фотографи и доброволци на 5kmrun

За 5kmrun

Сайт: http://5kmrun.bg/

Facebook: https://m.facebook.com/5kmrun/

Instagram: https://instagram.com/5kmrun.bg?utm_source=ig_profile_share&igshid=1oq6197mkrygx

Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *