3 ИДЕИ за ПОДАРЪК | хендмейд версията

Бележка: Присъствието е най-добрия подарък и всичко написано по-надолу е в случай, че искаме да направим още един подарък :)

Идват празници и като всяка година настава главоблъскане и чудене, как най-добре да зарадваме нашите най-любими и близки хора. Разбира се, ако сте един организиран и далновиден човек, то вече отдавна сте приключили тази задача. Но ако и вие като мен до последния момент сте в трескаво търсене, поствам това с искрена надежда да ви помогна!
Ръчно изработените подаръци са специални по свой сибствен начин. Не винаги ще са перфектни, но винаги ще са единствени, неповторими, направени с мисъл и любов! Аз съм фен на ръчно изработените подаръци и на няколко пъти съм правила такива за мои близки и любими хора. Ето няколко вида подаръка, които все още имаме време да измайсторим:


Оплетен подарък

Оплетения подарък може да има всеобразна форма. Шапка, шал, възглавничка, мече и т.н. Тук ви споделям две играчки, които оплетох миналата година за Ая и Андрей, на 11 и 6 години. Схемите купих от ravelry – ТУК. Преди това не бях плела по схема, но бях на кратко обучение за час-два към “Фестивал на Шарената Плетеница”. За тези от вас, които са плели преди на 1 кука, това е чудесен вариант. Ако започнете веднага, има шанс да се справите до Коледа. Ако сте любители на по-семпли идеи, един ръчно изплетен шал е лесен и сравнително бърз подарък за изработа. Вижте повече за оплитане на шал ТУК.


Нарисуван подарък

Ръчно нарисувана картичка за мен струва поне 16000 пъти повече от купена такава! Няма как да сбъркате ако заложите на нарисувана картичка. А защо не и цяла картина? Преди 2 години нарисувах 3 картини, които бяха за подарък към 3 много близки (и за мен и помежду си близки) семейства. Картините са свързани, за да могат винаги и семействата да бъдат свързани! Не са супер професионални, но ми беше много приятно да ги правя и вложих много любов! А символите, които избрах са свобода, любов, топлина и песен. Все неща, които пожелавам! Имаме два уикенда време да сътворим нещо такова!


Измайсторен подарък

Няма ограничения в това какво е възможно да измайсториш за някого! Може да е нещо красиво, нещо практично, нещо необходимо… А аз мога да ви предложа да измайсторите тефтер! Тук човек може истински да се развихри и да направи нещо много, много персонално за любим човек. Най-хубавото, е че сам си правиш страниците, а те мигат да са пригодени точно за нуждите на човека. Може да добавите вдъхновяващи бележки, послания за обич и весели картинки. Няма граници!

А пък ако по някаква причина нямате възможността или желанието да изработите подобни подаръци сами, аз все пак ви съветвам да подарите ръчно изработен подарък! Предстоят множество коледни базари за ръчно изработени красоти. Така не само ще направите неповторим подарък, но и ще подкрепите творци, за коите парите ви ще означават много повече, отколкото за големите вериги.
Преди всичко обаче ви пожелавам да подарите усмивки на хората около вас, както и на себе си!


Весели Празници!

Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *