За автентичността… или за това просто да сме себе си

Забелязала съм, че абсолютно всички велики хора, чиито думи постоянно си постваме по фейсбуците, имат една обща черта и това е автентичността. Всички те са били или са себе си и нищо повече или по-малко…

Мислите за искреността в творчеството ми се въртят от много време в главата. Теорията ми е следната:

Знаете как когато наблюдавате движенията на някой или чувате интонацията на говора му вие долавяте информация, която той не изказва. Това се случва на някакво подсъзнателно ниво. Това са някакъв вид своеобразни символи, които ние разпознаваме неосъзнато.

А когато човек твори, той го прави отново чрез символи. Опитва се да ги манипулира така, че хората да го разберат, било то чрез песен, стих или картина.

Тук идва искреността… Имам чувството, че единствено когато човек „оголи“ душата си, може да направи нещо истинско – нещо, което хората ще разберат неосъзнато.

А работата е там, че това всъщност е трудната част…. Пишейки тези думи, хиляди мисли за това какво ще си помислите вие, минават през главата ми – от сорта на „Защо въобще ги пишеш тези неща, щом сайта е за мода?“, „Защо ми е да знам какво си мислиш…?“ И разни други подобни… Но аз не искам да се страхувам от всичко това, искам да бъда себе си. Искам да си говоря с вас и да ви казвам мислите си… Искам да бъда искрена! А това мога да постигна единствено с непоклатима смелост във всяко едно отношение. Но какъв е смисъла да живееш по какъвто и да било друг начин? Да казваш думи, които не искаш да кажеш и да премълчаваш тези, които са в главата ти? Да правиш неща, които не харесваш или да се притесняваш да кажеш достойно „Не знам“, „Не мисля така“, „Искам…“ Какъв е смисъла да съществуваш по калъпа, който ти казва как да живееш, какво да обличаш, как да изглеждаш и какво е „хубаво“ да мислиш?

За това избирам да бъда автентична, да бъда искрена и да бъда смела :) !

И като финал – Благодаря на всички, които споделиха сайта ми, оценявам го и съм щастлива, че имам приятели като вас!

 

Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *