МОДЕН ЕКСПЕРИМЕНТ: В преследване на тенденциите

Експеръментът

Разглеждайки изражението на модата от улиците на Париж, Ню Йорк, Миланo и Лондон от времето на седмиците на модата, нямаше как да не забележа някои повтарящи се елементи, а и да не се изпълня с вдъхновение. 

Реших да направя малък експеримент и да приложа някои от тези елементи в една визия и да видя какво ще стане. Трябва да ви кажа, че докато изпробвах това и онова, изпитах интересната сензация да погледна над дрехите си с друго око и в ума ми изникнаха комбинации, които може би никога не бих измислила преди това.

Червилото

Червилото е ярко, тъмно и подчертава устните и лицето. Може би това ми е любимата тенденция защото според мен едно хубаво червило е най-добрият аксесоар и нещото, което може да превърне и най-обикновената визия в нещо специално.

1-ps-001

Всичко се загащва

Ок, може би не всичко но в голяма степен топовете са подтъкнати под колана на панталона или полата, дори когато става дума за пуловери.

3-ps2-001

Чантата се държи

Това е нещо, което видях на много места чантата да се държи като папка или по-малка чанта в ръка. Истината е, че ако чантата е много тежка или мека, няма да е много удобно, но с тази чанта трябва да призная, че ми беше много удобно (единствения проблем е, че почти няма начин чантата ми да не е много тежка :D ) Подобен подход придава и нещо интересно към визията, което е повече свързано със силуета отколкото с правилния избор на чанта.

4-ps3-001

Токът е дебел

Това сигурно ми е любимото…. Дори дебелия ток да отиде в дупката на най-немодерната обувка, пак ще го предпочитам. Обувките с дебел ток са удобни, стабилни и супер мега яки. Обувките с тънък ток са ми някак много нежни и официални, докато тези балансират нещата.

2-ps1-001

Нещо специално :)

Във всички визии винаги има нещо специално, което да я направи по-интересна и уникална. Това, което аз добавих за тази работа е пухкава якичка и брошката ми със „Сойка-присмехулка“.

Има още един фактор. Струва ми се, че street style звездите са много изобретателни, що се отнася до това да им е топло. Оказа се, че тази якичка е много добър вариант за стопляне.

Резултатът

17 15 24 2723207-126

Снимки: Христо Карагитлиев

Fashionista Снимки: VOGUE.com и ELLE.com

 

Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *