Бързи и лесни – гривнички с пискюлчета (изработка)

Гривната от мъниста е може би най-лесното бижу за правене, нанизваш мънистата, слагаш гривната и тръгваш. Пискюлчетата са тези малки сладки елементи, които могат да направят почти всичко с една идея по-интригуващо и интересно, а освен това навяват настроение за свобода и индивидуализъм. Двете съчетани заедно правят едно обичайно необичайно бижу, което ще споделя как да си направите най-лесно и ефиксно.

Почерпих вдъхновение от майката на знанието и просперитета – интернет и подбрах мънистата и конците. А те са:

Кубести мъниста в 2 цвята с различни големини и шарени, лъскави конци, които да се съчетават добре с цвета на мънистата

 

DSC_3967DSC_3981

 

Потготвих също:

  • Метър
  • Ластик с дебелина, която позволява на ластика да премине 2 пъти през дупките на мънистата. По-дебел за еднократно промушване също би свършил работа. Препоръчвам силиконов.
  • Нещо за рязане
  • Мъниста със значително по-големи дупки, за да скриват възела. Трябва да се подберат, така че да се съчетават добре по цвят и големина с основните мъниста.
  • Метални кръгчета за захващане на пискюлите

DSC_3977

 

1 стъпка

Измерете колко дълга искате да бъде гривната и отделете броя мъниста, които са необходими. Това може да се направи и с обикновен конец. Взимате мярка от ръката, режете конеца и след това налагате спрямо мънистата.

Съвет: Не забравяйте,че гривните са на ластик внимавайте да не са твърде стегнати, за да не ви стяга на ръката. Когато взимате мерките, също вземете предвид дебелината на мънистата, която ще отнеме от свободата на гривната.

DSC_4012

 

2 стъпка

Отрежете ластик с дължина поне 2 пъти и половина по-голяма от дължината на гривната. Например ако гривната ми е 15 см. ще отрежа ластик 37-38 см. за да мога да промуша ластика 2 пъти през гривната и да имам малко допълнителна дължина за да го завържа.

Съвет: промушнете ластика веднъж, добавете мънистото което ще скрива възела в края и промушете двата края на ластика в противоположни посоки. Оставете единият край по-дълъг и го прокарайте през цялата гривна втори път. Когато 2та края отново се срещнтат при мънистото за възела, завържете поне три пъти и подпъхнете възела под мънистото.

DSC_4018DSC_4020DSC_4023

 

По същият начин направете останалите гривнички:

DSC_4044DSC_4034

 

3 стъпка

Изберете си конците с които ще направите пискюлчетата. Аз озбрах да направя пискюлчета само на 2 от 4-те гривнички, за да не стават твърде много. Смятам даже, че и само едно би изглеждало добре.

DSC_4051
DSC_4048
DSC_4075

 

4 стъпка

За изработка на пискюлчетата, изберете подходящо картонче с големината, с която желаете да е пискюлчето и навийте няколко ката конец върву него.

Съвет: Поставете разширеното колелце още докато навивате конеца, за да избегнете вдяването му в последствие.

DSC_4076

 

Внимателно извадете картончето и завържете кончетата, така че да се получи нещо като главичка.

DSC_4078

 

Изрежете и подравнете долните крайчета:

DSC_4079

 

5 стъпка

Закрепете пискюлчето на гривната, като затегнете колелцето за широкото мънисто.

DSC_4083

 

Гривничките са готови, носете си ги с удоволствие, без мярка и не забравяйте да се зарадвате много когато някой направи комплимент на изделието ви, то е повече ваше от всяко друго!

DSC_4091DSC_4104DSC_4126

 

 

Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *