„Изплети топлина“

Тази събота имах удоволствието да взема участие (макар и за мъничко) в една страхотна инициатива, а именно „Изплети топлина“. Това е благотворителна кампания, която се провежда за четвърта поредна година, организирана от фондация „Има начин“.

1-DSC_3520

Фондация „Има начин“ има за цел да помогне и подкрепи хората без дом на територията на България, като:
  • Осигуряване на топли дрехи и храна в студените месеци от годината;
  • Промяна на обществените нагласи към бездомните хора;
  • Разкриване и развитие на центрове, подпомагащи социалната адаптация, намиране на работа и подслон;
Повече за фондацията можете да намерите тук: http://imanachin.bg/

Кампанията има за цел да събере разни топли неща като шапки, ръкавици и шалове, и да ги дари на хората, които най-силно се нуждаят от тях през зимата. Най-хубавото? Всяко едно от тези неща е направено с личната емоция, усилие и време на участника. Плетенето е една много много приятна, успокояваща и заинтригуваща дейност и вярвам, че който не го умее си струва да се научи :)!

Тази събота и неделя (14-15 ноември) беше организиран 24-часов маратон по плетене, в Литературен клуб „Перото“ където желаещите имаха възможност да доброволстват, дарят прежда и материали за плетене, да поплетат в приятна компания или пък да се научат как се плете.

1-DSC_3525 03-DSC_3524 02-DSC_3521 01-DSC_3520

Не зная дали ще има още подобни събития отново за тази година но всеки, който пожелае, би могъл до края на месец ноември да се свърже с прекрасните организатори от фондация „Има начин“ (Контакти в края на поста) и да дари свои изделия или други плетива. Ако някой има желание да се включи но не умее да плете или пък няма времето, препоръчвам да закупи едни ръчно изплетени чорапи от някоя баба на пазара, по този начин ще помогне на повече от 1 човек :).

 

Защо си струва да го направим?
  • Защото ще имаме възможност да творим и да се забавляваме, докато правим нещо добро
  • Защото от всеки един от нас зависи да бъде по-красив света ни
  • И защото не е редно да си спомняме да сме добри само когато е Коледа, или когато ни се случи нещо лошо… Да бъдем добри днес! :)

 

Това е творението, което направих аз в тези дни на маратона (малко започната от преди това, признавам). Надявам се, че до края на месеца ще успея да направя поне още една! :)

07-DSC_3540 05-DSC_3530 08-DSC_3542 11-DSC_3549 1-DSC_3547-001

 

Контакти:

Тел офис: 02 868 52 89

Биляна, генерален организатор: 088 933 4805

Страница в facebook: https://www.facebook.com/IzpletiToplina/

Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *