Слушай детското си „Аз“

 

Защо? Искам да си спомните кои сте били като малки и какво сте харесвали. Какви бяха любимите ви обувки преди да научите за всички условности за вписване в обществото и преди да замъглите погледа си с най-новите трендове? Беше ли ви кеф да си носите розовите слънчеви очила и чантичката с пухчета и камъчета или сандалите с лепенки и чорапите на цветенца? Казвам ви, децата са най-мъдрите хора на планетата! Техните глави не са обременени от „човешкото мнение“. Затова ако се заслушате в своето детско аз, ще откриете много мъдрост! Баща ми наскоро ми напомни как едно време, когато са ми казвали, че нещо няма как да стане съм им отвръщала „Не се знае!“. Ами това сега ми е любимата фраза :) никога и нищо не се знае!

Когато бях малка (само да вметна, колко много истории почват с тези три думи и колко повече ги оценяваме с времето) много обичах да си имам странни и различни неща. Не че ми пречи някой друг да има същото като мен, даже имам имунитет към това и ми е все тая дали ще се повтарям с някой или не. Просто желанието да си имам нещо съвсем различно, нещо което може да означава повече… нещо което да ми е ценно не заради парите, които струва ами заради настроението, което ми дава. Само дето това желание някак избледня докато пораствах… докато наскоро не реших, че не съм съгласна да избледнява и реших да се докосна до онова себе си, което иска странното и различното. И като казвам странно и различно, го имам предвид според моят си мироглед, може би за някои от вас това, което аз наричам така, би било нещо съвсем обикновено.

Нека да ви опиша квалификациите на един такъв предмет:

  • Нещо, което повечето или някои хора биха нарекли: грозно, странно, смешно, „интересно“.
  • Нещо, което хората подобни на мен по душа биха оценили и харесали
  • Нещо, което мога да съчетая в повече от 1 стил – разбирайте елегантно, спортно, ретро и т.н.
  • Нещо, което обвързвам с приятен спомен
  • Нещо, което ме кара да се чувствам като себе си, без другите да усещат разликата.

Визиятя, която споделям е букет от такива неща. Неща малко по-различни от обичайното.

Моята визия се състои от:

Дънки – лесната част. Аз съм си момиче, което си обича дънки и малко са дните в които можете да ме видите без такива. Тези са тъмно сини и еднотонни, което ги прави много подходящи в ансамбъла от различни вариации на кафявото в другите елементи от аутфита.

Обувките и чантата – Спортно-елегантното ми аз избра тези обувки. Изглеждат много удобни и ме радват много но за голямо съжаление – Не са! Всеки път ги поглеждам и си мисля – „Хеееей, тези обувки са ми якиии, трябва да ги нося по-често!“ И 6 часа по-късно на крак разбирам защо съм ги пъхнала в дъното на шкафа последния път. Нооо да речем че в този ден ми е било такова настроението и затова избрах тях :) Чантата е голямя, удобна – обичам я!

Блузата – Напоследък все си търся блузи, които да са си самодостатъчни. Иначе казано не е basic блуза, която трябва да се съчетава с какви ли не аксесоари и същевременно няма нужда от допълнителни връхни дрехи и т.н. Абе…. слагаш и тръгваш. Е тази е нова придобивка, взета с тази мисъл. Имам леки съмнения относно стила ноооо мисля, че ще си допадне с другите вещи в гардероба ми подобаващо.

Очилата – Моята малка сладка черешка на тортата…. На моменти мисля, че дори не ми отиват, ама си ги обичам тези очила и това е! Интересни са ми, различни са от мега разпространения формат, който отива на всички (и той ми харесва, не ме разбирайте погрешно) и мога да си ги нося с различни стилове дрехи и да се чувствам винаги ОК! (Изключение правим за спорт и планина разбира се… всяко нещо с мястото си)

Гривните – Гривните са си лично мое произведение. Очаквайте туториъл скоро как да си направите и вие!

Стигайки до тук в поста се чудя… като почти всеки път дали някой го чете :) Ха! Ще питам същото в facebook поста. Ако сте стигнали до тук ще съм много щастлива да споделите в коментарите! 

Слушайте детското си аз. Носете си чорапите на цветенца. Усмихвайте се и бъдете себе си, също като децата :)

Снимки: Христо Карагитлиев

DSCF1638

DSCF1546
DSCF1505 (1)
DSCF1633
DSCF1589
DSCF1683
DSCF1701
DSCF1647
DSCF1522 (1)
DSCF1613
DSCF1743DSCF1508

Share:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *