… когато реших да си направя тефтер …

Две неща доведоха до тук…

Този facebook пост, който повечето от вас видяха (идеално илюстриращ моят афинитет към тефтерите) и нуждата от тефтер за конкретна цел.

Какво друго можех да направя, освен да взема решението да си направя чисто мой „pètrina“ тефтер?

Първо, си разработих раздели на компютъра, според нуждите ми. Това е част в която, човек може да се развихри много, но аз този път обърнах повече внимание на функционалността. Принтирах ги двустранно, сгънах ги на 2 и ги комплектовах на по 4 листа, след което ги заших;

DSC_3412 DSC_3416 DSC_3418 DSC_3420

 

После закрепих комплектите един за друг, и им залепих лентичка и разделител:

DSC_3424 DSC_3432

 

Корицата изработих от дебел картон (гръб на голям скицник, около 2мм дебелина); И ги облепих с предварително избрани цветни листа и разбира се малко текстил. Добавих декорации и сглобих двете части.

DSC_3429 DSC_3426DSC_3431DSC_3440 DSC_3441 DSC_3442 DSC_3444

След което добавих още малко декорации :D (Не знам, колко дълго ще оцелее зелената джвъчка на разделителя, нооо времето ще покаже). И ВОАЛА :) Тефтер:

DSC_3451DSC_3459DSC_3461 DSC_3452

Пожелавам ви творчество и усмивки!

 

Share:

4 Comments

 1. 24/01/2016 / 17:41

  Изглежда страхотно, крайният продукт е прекрасен!

  • petrina
   Автор
   24/01/2016 / 21:18

   Благодаря ти много, Савина :) радвам се, че ти харесва

 2. Жанета
  13/07/2019 / 07:48

  Здравей,Петрина. Тефтерът ти много ми хареса,бих искала и аз да си направя такъв, но тъй като не съм крафтър,би ли ме просветлила малко повече по въпроса с захващането на листите и изработката на корицата. Мога ли да принтирам мое изображение (рисунка) и да създам корицата ?Постът ти е от преди години, но все пак реших да попитам. Ще съм наистина благодарна ако ми помигнеш,защото и аз обожавам тефтерите и да създам мой собствен е идея, която искренно ме радва,но от всичко намерено в нета,твоят най-ми харесва като оформление и изпълнение. Благодаря за отделеното време :):):) .

  • petrina
   Автор
   14/08/2019 / 07:28

   Здравей, Жанета! Наистина много ме зарадва коментара ти и с радост ще ти помогна с каквото мога! :)
   За захващането на листите все още мисля, че е добра идея да се зашиват например по 4 листа през средата, подобно както съм направила и с тефтера с поста. Обаче ако имаш време като сране готов да го сложиш някъде пресован да преседи няколко дни (например между дебели книги или под нещо голямо и тежко) ще е най-добре.
   Би могла да си принтиращ каквото ти е кеф, което е и една от най-хубавите части да си направиш свой тефтер :)! Но те съветвам за принта да не го правиш на нормална хартия с обикновен принтер, защото мастилото се размазва и не е много приятно за ползване! Ако имаш възможност най-добре си дай изображенията в някоя книжарница/печатница (колкото по-голяма толкова по-добре) да ти ги изпринтират. Можеш да се посъветваш с тях за хартията и мастилото. Ако мога да помогна с още нещо ми пиши! Ще се радвам да споделиш резултати ако сътвориш нещо! :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *